آموزش پایتون برای شبکه کارها و شبکه های کامپیوتری پایتون دو سطح دسترسی به خدمات شبکه را فراهم می کند. در سطح پایین ، می توانید به پشتیبانی پایه ای سوکت در سیستم عامل دسترسی پیدا کنید ، که به شما امکان می دهد کلاینت ها و سرورها را برای پروتکل های اتصال محور و بدون اتصال پیادهسازی کنید. پایتون همچنین دارای کتابخانه هایی است که دسترسی سطح بالاتر به پروتکل های شبکه خاص در سطح برنامه مانند FTP ، HTTP و غیره را فراهم می کند.
سوکت ها نقاط پایانی یک کانال ارتباطی دو طرفه هستند. آنها ممکن است درون یک فرایند ، بین فرایندهای یک ماشین یا بین فرایندهای ماشین های مختلف در سراسر شبکه ارتباط برقرار کنند.
سوکت ها ممکن است از طریق انواع مختلف کانال اجرا شوند: سوکت های دامنه یونیکس ، TCP ، UDP و غیره. کتابخانه سوکت کلاسهای خاصی را برای رسیدگی به حمل و نقل های رایج و همچنین یک رابط عمومی برای مدیریت بقیه پروتکل ها فراهم می کند.آموزش پایتون برای مهندسین شبکه در دوران آکادمی را به خوبی یاد بگیرید.
سوکت ها واژگان خاص خود را دارند:
Sr.No. | Term & Description |
1 | دامنه(Domain)
خانواده پروتکل هایی که به عنوان مکانیسم حمل و نقل استفاده می شود. این مقادیر ثابت هایی مانند AF_INET ، PF_INET ، PF_UNIX ، PF_X25 و غیره هستند. |
2 | نوع (Type)
نوع ارتباطات بین دو نقطه انتهایی ، به طور معمول SOCK_STREAM برای پروتکل های اتصال گرا و SOCK_DGRAM برای پروتکل های بدون اتصال. |
3 | پروتکل
به طور معمول صفر ، این ممکن است برای شناسایی یک نوع پروتکل در یک دامنه و نوع استفاده شود. |
4 | نام میزبان(Hostname)
شناسه رابط شبکه · A string, which can be a host name, a dotted-quad address, or an IPV6 address in colon (and possibly dot) notation · A string “<broadcast>”, which specifies an INADDR_BROADCAST address. · A zero-length string, which specifies INADDR_ANY, or · An Integer, interpreted as a binary address in host byte order. |
5 | پورت(Port) هر سرور به مشتریانی که از یک یا چند پورت تماس می گیرند گوش می دهد. پورت ممکن است یک شماره پورت Fixnum ، یک رشته حاوی شماره پورت یا نام یک سرویس باشد. |
برای ایجاد سوکت ، باید از عملکرد() socket.socket موجود در ماژول سوکت ، که دارای نحو عمومی است ، استفاده کنید.
s = socket.socket (socket_family, socket_type, protocol=0)
پس از داشتن سوکت شی ، می توانید از توابع مورد نیاز برای ایجاد برنامه مشتری یا سرور خود استفاده کنید. در زیر لیستی از توابع مورد نیاز آمده است.
Sr.No. | روش و توضیحات |
1 | s.bind() This method binds address (hostname, port number pair) to socket. |
2 | s.listen() This method sets up and start TCP listener. |
3 | s.accept() This passively accept TCP client connection, waiting until connection arrives (blocking). |
دوره آموزشی تخصصی و عملی CCNP Security آموزش رایگان Cisco Security Core Technologies (SCOR) v1.0 دورهای است که به دانشپذیر کمک میکند تا برای گواهینامه بینالمللی امنیتی Cisco CCNP Security و CCIE Security و همچنین برای شغلهای امنیتی سطح بالا آماده شوید. در این دوره، دانشپذیر مهارتها و فنآوریهای مورد نیاز برای اجرای راهکاری اصلی امنیتی سیسکو را فرا میگیرد. تا بتواند از تهدیدات پیشرفته در برابر حملات امنیت سایبری محافظت کند. دانشپذیر امنیت شبکهها، ابرها و محتوا و همچنین محافظت از نقاط پایانی(سیستم کاربران)، دسترسی ایمن به شبکه را به صورت عملی و سناریو محور یاد خواهید گرفت. دانشپذیر با استفاده از فایروال Cisco Firepower و ابزارهای جانبی امنیتی سیسکو Adaptive Security (ASA) Cisco Firepower نسل بعدی امنیت گستردهای را تجربه خواهید کرد. پیکربندی سیاستهای کنترل دسترسی و تایید اعتبار 802.1X. و مواردی از قیبل را یاد خواهد گرفت.
دانشپذیر در مورد ویژگیهای تشخیص تهدید ابر Cisco Stealthwatch Enterprise و Cisco Stealthwatch Cloud اقدامات مقدماتی را آموزش خواهد دید.
دانشپذیر در مورد ویژگیهای تشخیص تهدید ابر Cisco Stealthwatch Enterprise و Cisco Stealthwatch Cloud اقدامات مقدماتی را آموزش خواهد دید.
شما دارای مدرک پایان دوره متخصص سیسکو در حوزه امنیتی هسته سیسکو خواهید بود شما نیاز اصلی امنیت CCNP و CCIE Security را برآورده میکنید. برای تکمیل گواهینامه امنیتی CCNP، باید یکی از امتحانات متمرکز امنیتی را نیز بگذرانید. برای تکمیل گواهینامه امنیتی CCIE Security، آزمون آزمایشگاه CCIE Security v6.0 را پاس کنید.
گواهینامه پایان دوره CCNA خود را 90 ساعت آموزشی دریافت کنید. این دوره فشرده همه چیز را برای گواهینامه از جمله آزمون CCNA 200-301 به شما میدهد. با دوران آکادمی آموزش دهید میتوانید بالاترین کیفیت آموزش را تجربه کنید و خود را آماده شرکت در آزمونهای بینالمللی کنید. در زمینه حضور در آزمونهای بینالمللی دوران آکادمی تا قبولی صد در صد همراه شماست.
شبیه به صدور گواهینامه جایگزین مسیریابی (Routing) و سوییچینگ (Switching CCNA)، این گواهینامه CCNA به شما میگوید چگونه میتوانید از طریق دسترسی به شبکه، اتصال IP و سرویسهای IP حرکت کنید و شرکت خود را انعطافپذیر و مقیاسپذیرتر کنید. فقط در شش روز اصول اولیه را یاد خواهید گرفت:
در پایان دوره، امتحان 200-301 CCNA را گذرانده و گواهینامه دوران آکادمی با دارا بودن مجوز آموزش کارکنان دولت، افتای ریاست جمهوری و رتبه از شورای عالی انفورماتیک کسب خواهید کرد، همچنین میتواند در دپارتمان آزمونهای بینالملل دوران آکادمی ثبت نام کنید. به مفاد درسی رسمی دسترسی پیدا کنید و از مدرسان مجرب Cisco یاد بگیرید زیرا دوران آکادمی یک آموزشگاه تخصصی شبکه و امنیت است.
آموزش حضوری یا آموزش آنلاین
دوران آکادمی دورههای حضوری در کلاس را بر اساس اجرا و مدیریت Cisco CCNA ارائه میدهد – دورههای آنلاین سیسکو با استفاده از لابراتور حرفهای و درسترس دانشپذیران از راه دور اجرا میکند تا بهترین کیفیت و حس حضور در دورههای حضوری را برای دانشپذیران ایجاد کند.
+Network
از این پس، سیسکو تمام گواهینامههای CCDA و CCNA را با CCNA جدید جایگزین میکند. گواهینامه معروف CCNA Routing & Switchting نیز جایگزین شده است. لیست زیر نشان میدهد که کدام گواهینامههای CCNA و CCDA جایگزین شدهاند:
گواهینامه
در پایان به عنوان بخشی از دوره، امتحانات در مرکز آموزش دوران آکادمی شرکت خواهید کرد که تحت پوشش ضمانت عملکرد ما قرار خواهید گرفت:
Cisco Certified Network Associate v2.0 CCNA 200-301
Exam number: 200-301 CCNA
Duration: 120 minutes
Domains:
1. Network Fundamentals 20%
2. Network Access 20%
3. IP Connectivity 25%
4. IP Services 10%
5. Security Fundamentals (15%
6. Automation and Programmability 10%
چهار دلیل که چرا باید دوره CCNA خود را با آموزش دوران آکادمی طی کنید:
در یک تمرین فشردهسازی دوران آکادمی از مزایای زیر بهرهمند میشوید:
دوران آکادمی زیر مجموعه گروه دوران، مجری برگزاری دوره CCNA200-301 در قالب آموزش شبکه به صورت آموزش آنلاین و حضوری با بهرهگیری از لابراتور آنلاین اختصاصی بهمراه گواهی معتبر ارائه میشود. این دوره یکی از زیرمجموعههای دوره سیسکو بشمار میآید.
همانطور که میدانید ، دوره ccna دوره شرکت سیسکو ، تولید کننده تجهیزات شبکه از سانفرانسیسکو کالیفرنیای امریکاست
از بین دوره های سیسکو دوره ccna ، یکی از اولین دورهای شرکت سیسکو میباشد که در بین تخصص های موجود میتوان ان را مطالعه کرد که در زیر ترتیب دوره های مختلف سیسکو ، در زمینه تخصص های مختلف ، مانند routing/switching ،service provider ، دیزاین و غیره ، مشاهده میکنید
حال در این مقاله ما سعی میکنیم دوره ccna Route and Switch و مطالبی که در این دوره مطرح میگرد را مورد بررسی قرار دهیم
این دوره یعنی دوره ccna ، بسیار دوره حائز اهمیت است ، به جهتی که بسیاری از مفاهیم شبکه در دوره ccna تدریس میشود ، و دید بسیار خوبی در زمینه شبکه ، به دانشجویان میدهد ، پس حتما سعی کنید این دوره از شرکت سیسکو ، یعنی دوره ccna را حتما مطالعه کنید
در پارت اول دوره ccna ، در مورد مدل tcp/ip ، و مفاهیم ابتدایی شبکه ، و استاندارد های شبکه ethernet صحبت میشود
همچنین در این پارت از دوره ccna ، در مورد انواع شبکه ها ، و همچنین در مورد نسل چهارم ip ها به طور مفصل پرداخته میشود
Implementing Ethernet LANs
اما در پارت بعدی دوره ccna ، نحوه کار کردن باcommand line interface سیسکو و همچنین در این پارت از دوره ccna ، کانفیگ ابتدایی سویچ را فرا خواهیم گرفت (نحوه ارتباط برقرار کردن به سویچ از طریق telnet،ssh و…)
همچنین در این بخش از دوره ccna ، در مورد سطح های مدیریتی CLI دیوایس های سیسکو و امن کردن این mode ها صحبت میشود که در واقع این پیکربندی ها از ابتدایی ترین کانفیگ هایی است که در دوره ccna اموزش داده میشود ، و تمامی مفاهیم و فیچر های بعدی دوره ccna به این بخش از دوره ccna یعنی نحوه برقراری ارتباط با دیوایس های سیسکو است
Implementing VLANs and STP
در این پارت از دوره ccna ، به مفاهیم vlan (virtual lan) پرداخته میشود ، vlan یکی از مهم ترین مفاهیم شبکه دوره ccna است که در همه شبکه ها از این مفهموم استفاده میشود اما در این بخش از مقاله معرفی دوره ccna ، میخواهیم ، به مفهوم vlan بپردازیم ، vlan فیچری است که broadcast domain های مختلف را از هم جدا میکند ، و باعث افزایش performance ، و امنیت میشود
در این بخش از دوره ccna همچنین در مورد دیگر فیچر هایی که کار vlan بندی را اسان تر میکند ، صحبت میشود ، مانند dtp و vtp
Dtp فیچری است که موجب میشود ، که trunking دو سویچ ، به صورت دینامیک انجام شود ، همچنین vtp با ارسال و توضیع vlan ها در سویچ های شبکه میتواند کار ما در بحث ایجاد vlan و یا حذف ،تغییر نام vlan کمک کند
همچنین در این پارت از دوره ccna ، در مورد پروتکل spanning tree protocol و انواع ان به صورت مفصل پرداخته میشود
در ابتدا در این بخش از مقاله معرفی دوره ccna ، به این میپردازیم که spanning tree protocol چیست؟ لینک های redundant
توی دیوایس های لایه 2 ، مجاز نیست ، و با اتصال دیوایس ها به صورت موازی ، موجب ایجاد loop در شبکه میشود ، پس این پروتکل ، برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کند ، لینک هایی که تشخیص دهد را block میکند
همچنین در دوره ccna به صورت مفصل در مورد ، مدل های مختلف این پروتکل صحبت میکند
CST
Cisco PVST
Cisco PVST +
RSTP
RPVST +
MST
مدل هایی که در بالا ذکر شد ، به ترتیب ، به سمت افزایش پرفورمنس و رفع مشکلات پیش رفته است (از نمونه مشکلاتی که در مدل های مختلف ، اصلاح شد، زمان همگرایی بالا و عدم استفاده همزمان از لینک ها بود که در مدل های بعدی اصلاح شد)
حال به جایی از دوره ccna ، رسیدیم که به صورت مفصل در مورد ipv4(ادرس 32 بیتی) ، صحبت میشود ، و همچنین subnetting ipv4 و supernetting ipv4 پرداخته میشود
اگر دوره ccna را به دو بخش تقسیم کنیم ، بخش دوم یعنی روتینگ از این مرحله شروع میشود
در واقع ، روتینگ یا مسیر یابی فرایندی است که طی ان ، ما شبکه های مختلف را به هم متصل میکنیم
به صورت کلی دو نوع Route در جدول مسیریابی وجود دارد :
قبلا در مورد ، ipv4 ، صحبت کردیم ، اینکه یک ادرس 32 بیتی است که در دوره ccna به طور مفصل در مورد خود ادرس و Routing ان پرداخته میشود ، اما یک ورژن دیگر از ادرس ip، که در دوره ccna در مورد ان صحبت میشود ipv6 است (یک ادرس 128 بیتی که به دلیل کمبود ipv4 به سراغ طراحی ان رفتند )
همچین در بخش از دوره ccna در مورد روتینگ و سابنتیگ ipv6 به طور کامل صحبت میشود که بسیار بحث جذابی است
پارت دیگری که جدیدا به دوره ccna اضافه شده ، و قبلا در دوره ccna نبود ، بحث وایرلس است ، در این پارت از دوره ccna به صورت کامل در مورد انواع شبکه های وایرلس ، و استاندارد های ان صحبت میشود
نام دیگر این نوع از شبکه infrastructure است و ساده ترین نوع شبکه وایرلس است ، که در دوره ccna ، به ان پرداخته میشود
در این نوع شبکه از وایرلس که در دوره ccna به ان پرداخته میشود، n/2 برد یک اکسس پوینت ، اکسس پوینت دیگری قرار میدهند ، که ان اکسس پوینت قادر خواهد بود ، مانند repeater، دیتا را از اکسس پوینت اول میگیرد و به بعدی انتقال میدهد
IBSS -3 :independent basic service set
نام دیگر این شبکه ، ad hoc است ، و در این شبکه ما به صورت اختصاصی اکسس پوینت نداریم ، و شبکه های بسیار کوچک توسط این مدل پیاده سازی میشود
همچنین همانطور که در قبل توضیح دادیم در این بخش از دوره ccna که در مورد وایرلس است در مورد استاندارد های مختلف هم صحبت میشود ، همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید ، استاندارد های وایرلس را مشاهده میکنید که در جلوی ان ابتدا ، مشخص شده در چه باندی کار میکند ، و در ادامه حداکثر پهنای باندی که میتواند در ان استاندارد منتقل شود
802.11 b : 2.4ghz 11mbps
802.11 g : 2.4ghz 54mbps
802.11 n : 5.8ghz/2.4ghz 450mbps
802.11 a : 5.8ghz 450mbps
802.11 ac : 5.8ghz 1gbps
همچنین در این بخش از دوره ccna که در مورد شبکه های وایرلسی صحبت میشود در مورد دیگر مباحث وایرلس صحبت میشود که با مراجعه به دوره ccna و خواندن کتاب ان میتواند به خوبی از این مطالب استفاده کنید
از دیگر مطالبی که در دوره ccna صحبت میشود عبارت است از :
FHRP Protocols
یکی از مطالبی که قبلا در دوره ccna وجود داشت ، FHRP Protocols (first hop redundancy protocol) بود ، این پروتکل ها این امکان را به ما میدند ، تا اگر در صورت داون شدن روتر اصلی، روتر جایگزین به سرعت جای ان را بگیرد و وظیفه ان را انجام دهد
همانطور که در دوره ccna و کتاب ccna توضیح داده شده ، مکانیزم به این صورت است که روتر ها در قالب یک ادرس ip ویرچوال ، به کلاینت ها سرویس میدهند ، که به صورت پیشفرض یکی تر روتر ها نقش اکتیو و دیگر passive را برعهده دارد
GLBP، برخلاف دو پروتکل دیگر ، روتر های میتوانند ، load balancing انجام بدهند یعنی همزمان چند روتر اکتیو باشند
از دیگر مطالبی که در دوره ccna مورد بررسی قرار میگرد ، Access List است ، که مجموعه ای از قوانین است که روی دیوایس های لایه 3 اعمال میشه در واقع توسط این قوانین ترافیک ورودی و خروجی و عبوری را کنترل میکنیم
در دوره ccna انوع access list ها هم مورد برسی قرار گرفته :
Standard Access-list
Extended Access-list
تفاوت این دو نوع acl ، در اون چیزی هست که میتوانند برای فیلترینگ مبنا قرار دهند
قبلا در ابتدای مقاله معرفی دوره ccna در مورد vlan صحبت کردیم ، مفهوم دیگری که پس از ایجاد vlan ها مهم میباشد ، بحث ارتباط این vlan ها در لایه 3 است ، پس ما با استفاده از این قابلیت ، ارتباط لایه 3 ای vlan های خود را برقرار میکنیم ، که در دوره ccna نحوه انجام این کار را در راه های مختلف اموزش میدهد
یکی دیگر از مباحثی که خوب است در مورد ان اشنا باشیم ، vlan access list است ، همانطوری که در بخش های قبلی مقاله معرفی دوره ccna ذکر کردیم ، access list برای کنترل ترافیک لایه 3 میتواند به ما کمک کند ، حال اگر بخواهیم ، ترافیک خود را در لایه دو ، یعنی vlan ها کنترل کنیم ، این فیجر میتواند به ما کمک کند ، البته متاسفانه در دوره ccna به طور مفصل در مورد این فیچر صحبت نمیشود ، و توضیحات کامل ان مربوط به دوره ccnp switch است ، اما همانطور که گفتیم access list معمولی به خوبی در دوره ccna صحبت میشود
از دیگر مباحث پایه ای که در دوره ccna ، در مورد ان صحبت میشود ، NAT (Network address translation)است که در واقع این این فیچر برای صرفه جویی ادرس پابلیک پدید امده (البته موارد استفاده دیگری هم دارد)، که در این دوره ccna حوه کانفیگ این فیچر حیاطی ، در سه نوع static nat و dynamic nat و overload nat به صورت کامل اموزش داده میشود
از دیگر مباحث پایه ای که در دوره ccna ، در مورد ان صحبت میشود DHCP است ، و این سرویسی حیاطی است که به کلاینت های شبکه ip میدهد (اپشن های متفاوت و متنوع دیگری هم به کلاینت ها میدهد مانند GW ،DNS،و…) که در این دوره ccna نحوه کانفیگ ان در دیوایس های لایه 3 اموزش داده شده
در بخش قبلی از مقاله معرفی دوره ccna در مورد پروتکل dhcp صحبت کردیم ، اما dhcp relay فیچری است که به ما کمک میکند ، اگر dhcp client و dhcp server در شبکه و برادکست دومین متفاوتی باشند ، پکت های dhcp را به صورت unicast به dhcp server ارسال و دریافت میکند ، که در دوره ccna نحوه پیکربندی این فیچر را در دیوایس های سیسکو اموزش میدهد
یکی دیگر از مباحثی که در دوره ccna مورد بررسی قرار میگیرد، بحث عیب یابی است ، در واقع در این بخش از دوره ccna در مورد پروتکل ها و ابزار هایی که میتواند در بحث عیب یابی به ما کمک کند صحبت میشود
سه تا از پروتکل هایی که در دوره ccna ، به ان ها پرداخته میشود
در این بخش از دوره ccna که مربوط به احراز هویت ، تعین سطح دسترسی و اکانتینگ است ، پروتکل هایی که در AAA ، فعالیت میکنند را معرفی میکند
همچنین در این بخش از دوره ccna ، نحوه پیکربندی این پروتکل ها ، و اتصال دیوایس های سیسکو ، به یک Radius server ، را اموزش میدهد
یکی از موضوعات جذاب ، دوره ccna ، مبحث Tunneling است ، که به خوبی در دوره ccna در مورد ان صحبت میشود ، در واقع در تانلینگ به ما این امکان را میدهد که هدر را در همان لایه encapsulate کنیم و به کمک ان بتوانیم یک اینترفیس مجازی از مبدا به مقصد بزنیم و دیتای خود را از ان عبور دهیم
همچنین در این بخش از دوره ccna نحوه ایجاد تانل و ارتباط روتر ها را به خوبی اموزش میدهد
Frame Relay در واقع یک شبکه ،WAN لایه دویی است کهPacket IP ها را encapsulate میکند و در شبکه جابه جا میکند
حال ، در دوره ccna ، به صورت کامل در مورد ساختار و نحوه عملکرد این شبکه ، را به خوبی پوشش میدهد
در اخر هم در این بخش از دوره ccna ، به نحوه عملکرد و کانفیک این vpn میپردازد
در مقالعه معرفی دوره ccna ، سعی کردیم ، مفاهیمی که در دوره ccna مطرح میشود ، را مورد بررسی قرار دهیم ، البته که بعضی از موارد ذکر شده در مقاله معرفی دوره ccna ، در دوره ccna جدید صحبت نمیشود ، اما قبلا در دوره ccna به این مفاهیم پرداخته میشد ، یا اینکه اموزشگاهایی که در زمینه اموزش فناوری اطلاعات فعالیت میکنند ، این مطالب دوره ccna را تدریس میکنند ،همانطور که در این مقاله به اهمیت این دوره پی بردید ، پس چگونگی و اموزش دوره ccna بسیار میتواند در یادگیری شما موثر باشد یکی از اموزشگاهایی که در ان دوره ccna توسط استاد های متفاوت تدریس میشود ، اموزشگاه دوران است که میتوانید برای گذراندن دوره ccna به ان مراجعه کنید
پس از پایان دوره ccna شما باید در حد عمومی ، سویچینگ ، و روتینگ را فرا بگیرید ، چرا که تمرکز اصلی دوره ccna ، روی سویچینگ و روتینگ در سطح ابتدایی است ، که دوره ccna میتواند انتظارات شما را در فراگیری این مطالب بهره مند کند